X

Wat als Darwin een VR-bril had gedragen?

Julien Harbers
External Communications

Tegenwoordig denken de meeste mensen aan gaming, een VR-bril en video wanneer hen wordt gevraagd naar virtual reality. De concepten van virtual reality in deze gebieden bestaan ​​al een paar jaar, maar wat als we verder kijken dan media? Besef je dan dat het ei dat je eet, zal worden gecreëerd door virtual reality? Of zal de kwaliteit van het vlees worden afgeleid door virtual reality? 

Meer dan gaming en video
Virtual reality is veel meer dan gaming en video, het wordt gedreven door voorspellende analyses en het creëren van virtuele datapunten om een ​​virtuele omgeving te creëren met mensen of dieren. Virtuel reality wordt bijvoorbeeld ook al toegepast door onderzoekers uit Oxford op genetica-gegevens, om te visualiseren hoe genen en strings van DNA in de chromosomen zitten. De 3D-presentatie van DNA laat duidelijk zien waar de genen zich ten opzichte van elkaar bevinden en hoe ze interacteren. Het visualiseren van een dergelijke interactie helpt om beter te begrijpen hoe DNA werkt en zich ontwikkelt. Stephen Taylor (2017), Head of the Computational Biology Research Group aan het MRC Weatherall Institute of Molecular Medicine, University of Oxford, verklaarde: "Het kunnen visualiseren van dergelijke gegevens is belangrijk omdat het menselijk brein erg goed is in patroonherkenning - we neigen visueel te denken."

Praktische toepasbaarheid: virtueel fokken
Echter, niet alle bedrijven zien nu al een mogelijkheid voor virtual reality in hun bedrijfsmodel. Vandaag de dag houden veel bedrijven zich al wel bezig met data-driven strategieën om storage en analytics van data mogelijk te maken, morgen kan dit leiden tot virtual reality. Zo hebben bedrijven die zich bezighouden met het fokken van dieren hun peilen ook gericht op virtueel fokken. Bij het fokken van dieren moeten de dieren continu worden gecontroleerd en is een diepgaande kennis van hun fysiologische en psychologische toestand essentieel om de beste rasdieren en/of zuivel- en vleesproducten te creëren. Dit betekent dat verschillende datapunten van minuut tot minuut continu worden opgeslagen, variërend van kamertemperatuur, lichaamslengte, lichaamsgewicht tot bijvoorbeeld de hartslag. In de viskwekerij worden de vissen zelfs meerdere keren per dag gescand met behulp van een echo.

De enorme hoeveelheid gegevens afkomstig van de dieren, resulteert in de mogelijkheid om voorspellende analyses te doen. Op basis van deze analyses is het veredelingsbedrijf in staat virtuele dieren te creëren en dieren virtueel te fokken. Dit resulteert in een snellere time-to-market omdat het niet langer nodig is om de dieren te laten groeien, wat jaren kan duren, of af te wachten hoe ze reageren op verschillende omstandigheden. Het meest belangrijkste is wel dat er veel minder echte dieren nodig zijn en dat degenen die nodig zijn minder stress ervaren dankzij niet-invasieve apparaten, zoals echo’s. Bovendien vermindert het aantal benodigde dieren, het aantal stallen en laboratoria, wat resulteert in een aanzienlijke kostenreductie aan de kant van R&D. In de komende jaren zullen veredelingsbedrijven zich steeds meer richten op virtueel fokken, wat uiteindelijk betekent dat het type ei en de kwaliteit van de spekjes op jouw bord door middel van virtual reality gegarandeerd worden.

Wanneer we alleen kijken naar de mogelijkheden van virtual reality in de dierenwereld, zien we dat dit al een enorme mogelijkheden biedt in de agrarische sector, in de dierproeven sector en in de fauna-gerelateerde educatieve sector. Hoewel de meeste bedrijven mogelijk niet zien waar virtual reality in hun bedrijf past, zal het worden geleid door de machine learning en data-driven omgeving waarin we vandaag leven.

Een virtuele wereld kan bedrijven helpen om hun time-to-market te verkorten, kosten te verlagen, risico's te verlagen, ruis te verminderen, duurzaamheid te verhogen en vooral het algemeen welzijn te verhogen. Alsof Darwin een VR-bril op had. De mogelijkheid is daar, je hoeft alleen maar de virtuele realiteit voor je bedrijf te zien. 

Dit artikel is geschreven door Roosmarijn Cornelissen, Director Cloud Insight bij Oracle, en Paul Muller, Senior Director Cloud Insight bij Oracle.

 

 

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.