X

Tips voor contactloze restaurants zonder contant geld

Julien Harbers
External Communications

Cashless betalingstechnologie maakt snelle en eenvoudige klanttransacties mogelijk, is gemakkelijk toegankelijk doordat er ook betaald kan worden via smartphones en het verkleint het risico van diefstal doordat er minder contant geld ter plaatse is. Hoewel de overstap naar cashless in de restaurantbranche is gegroeid, was het nog nooit zo belangrijk als in deze tijd.

Limiet verhoogd
Kortgeleden liet het British Retail Consortium weten dat de limiet voor contactloos betalen in de UK van £15 verhoogd wordt naar £45. Het aantal contactloze betalingen dat consumenten kunnen doen wordt hierdoor verhoogd. Het is onwaarschijnlijk dat in de toekomst deze limiet weer teruggaat naar het oorspronkelijke niveau. Het ziet ernaar uit dat de verhoging van de genoemde limiet leidt tot een revolutie in restaurant- en retailbetalingen; kaarthouders en winkeliers zijn immers in staat sneller en veiliger betalingen te doen en te ontvangen. Deze verschuiving is niet exclusief voor het Verenigd Koninkrijk, want volgens Mastercard willen 29 Europese landen, waaronder Duitsland, Ierland, Zweden en Spanje, hun contactloze transactielimieten verhogen.

Contactloos afhalen en afleveren
Ook veel bedrijven in de food- en horecasector onderzoeken manieren om de fysieke interactie op het moment van afhalen en/of aflevering te verminderen. ‘Contactloze leveringen', waarbij de bestelling van een klant buitenshuis of op een afgesproken locatie wordt afgeleverd, nemen toe. Betalingen voor dergelijke bestellingen moeten logischerwijs ook contactloos worden uitgevoerd, of dat nu online, via een app of via de smartphone is. Dit zorgt ervoor dat het hele leveringsproces zonder fysiek contact en/of het uitwisselen van contant geld plaatsvindt, wat de veiligheid van zowel de klant als de betreffende medewerkers vergroot.

Praktisch gezien kan het concept van contactloos afhalen net zo eenvoudig zijn als het opzetten van een afhaalcentrum. Dat ondervond bijvoorbeeld ook Panini Internazionale, dat een contactloze voedsel afhaalservice heeft. Dit is gebaseerd op een eenvoudig systeem dat hun klanten in staat stelt een bestelling te plaatsen via de app, waarna een afhaaltijdstip geselecteerd kan worden. De bestelling wordt vervolgens naar de keuken gestuurd op een geschikt tijdstip voor de werknemers om te beginnen met de voedselbereiding. Hiermee wordt de versheid gegarandeerd. Vervolgens wordt de bestelling naar het aangewezen verzamelpunt gebracht, waarna de klant afhaalinstructies ontvangt.  

Restaurants die geen app hebben, of waar online bestellen niet mogelijk is, hebben nog steeds andere opties om zelfbediening mogelijk te maken. Zo bieden sommige betaalautomaten bijvoorbeeld de flexibiliteit om een zelfbedieningskiosk te worden.

Voor deskundig advies over het aanpassen van je eigen restaurant voor een vriendelijke, kosteneffectieve en 'contactloze service' staan onze experts klaar voor coaching en ondersteuning om bedrijven te helpen bij de overgang naar de nieuwe realiteit. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk, gratis advies over hoe je van jouw Simphony Point-Of-Sale een Simphony Point-Of-Service afhaalpunt kunt maken.

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.