X

Oracle opent Nederlands Cloud Center of Excellence

Julien Harbers
External Communications

Met een spectaculaire 'Master of Light'-ceremonie en onder toeziend oog van vele genodigden, waaronder tientallen partners en klanten, is gisteren hét nieuwe kennis- en innovatiecentrum voor Cloud-applicaties in Nederland geopend. Dit Oracle Cloud Center of Excellence (CCoE) is opgezet in samenwerking met Tech Data. Het Cloud-centrum is gevestigd in Bodegraven en is onderdeel van de vestiging van Tech Data. Het Cloud Center of Excellence dient in eerste instantie als kenniscentrum voor klanten en partners. Uiteindelijk  zal het uitgroeien tot Cloud-broedplaats voor veel meer doelgroepen, waaronder hogescholen en universiteiten, maar ook startups.

Samenwerken aan de toekomst van Cloud
Dat Oracle al lang veel meer is dan het bekende database-bedrijf, is goed zichtbaar in het nieuwe Cloud Center of Excellence. Arno Nienhuis, Senior Director Alliances & Channels Benelux bij Oracle, ziet het nieuwe center vooral als een plek waar klanten en partners verder ondersteund kunnen worden in hun transitie naar de Cloud. Nienhuis: “Ons Cloud Center of Excellence is een kenniscentrum waar visie, inspiratie, motivatie en passie samenkomen. Partners zullen met het Cloud Center of Excellence nog beter in staat worden gesteld om concrete oplossingen te creëren, ontwikkelen en naar de markt te brengen met de laatste kennis en Oracle-technologieën voorhanden. Daarnaast biedt Oracle in samenwerking met Tech Data programma’s en faciliteiten om kennis van partners op het gebied van Oracle te vergroten. Oracle gelooft in de kracht van partners en investeert om deze reden samen met Tech Data in dit centrum. Iedereen is welkom om in ons centrum in Bodegraven de Cloud te ontdekken en samen de toekomst van deze technologie én verdere innovaties vorm te geven.”

Marc van Ierland, Director Advanced Solutions bij Tech Data, voegt hieraan toe: “We bieden, zo laagdrempelig mogelijk, een combinatie van brainstorm- en trainingsmogelijkheden voor alles dat met de Cloud te maken heeft. We zijn hierbij uitgegaan van drie pijlers; opleiden, innoveren en ondersteunen van onze klanten en overige partners bij het maken van hun uiteindelijke stap naar de markt. Dit alles vanuit hun eigen propositie en gewenste ontwikkeling. We hebben intussen de eerste workshops gehad en de reacties zijn zeer positief. “Wat Oracle in combinatie met distribiteurs, in dit geval wij als Tech Data, doet is uniek in ons land. Er is momenteel nog geen andere partij die op deze manier met zijn partners werkt.”

Bezoek het Cloud Center of Excellence
Het Cloud Center of Excellence is op afspraak toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de Cloud. Aan de hand van passende workshops wordt gewerkt aan het vormgeven van ‘top-notch’ ontwikkeling in de Cloud. Hierin ondersteunen Oracle en Tech Data met de nieuwste ontwikkelingen en succesvolle oplossingen. Het Cloud Center of Excellence bevindt zich aan de Tolnasingel 2 te Bodegraven.

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.