X

Laat technologieën botsen om je bedrijf te transformeren

Michael Ros
Oracle PR Agency

Door: Wouter van der Brugghen, Sales Consulting Director Business Analytics bij Oracle

Botsen. Het woord roept bij mij altijd beelden op van de deeltjesversneller in Genève, waar miljarden deeltjes continu met elkaar in aanraking worden gebracht. Gigantische, supergeleidende magneten versnellen de deeltjes tot bijna de snelheid van het licht. De deeltjes knallen op elkaar, met als doel om nieuwe en verbazingwekkende dingen te ontdekken over het universum.

Het is slechts één voorbeeld van het onbedwingbare vermogen van de mens om meer te willen leren over de wereld waarin we leven, en om nieuwe manieren te ontdekken om onszelf te verbeteren.

Het concept om dingen met elkaar in aanraking te brengen en zo iets nieuws te laten ontstaan, vind ik fascinerend. Ik dacht aan enkele Oracle-klanten en de opmerkelijke dingen die zij ontwikkelen. Veel van deze innovatieve projecten worden gecreëerd door verschillende technologieën en zakelijke problemen met elkaar te laten ‘botsen’ om hieruit iets nieuws te produceren.

Onze klanten hebben uiteraard geen deeltjesversneller tot hun beschikking voor hun experimenten. Ze hebben echter wel iets dat dezelfde gedachtenlijn volgt; Oracle’s nieuwste cloudplatform. Dit platform geeft bedrijven toegang tot een reeks technologieën die tot voor kort nog onbereikbaar was. De applicaties kunnen naar wens aan- en uitgezet worden, en in ‘botsing’ worden gebracht om nieuwe resultaten te creëren die de manier waarop bedrijven werken kunnen veranderen en verbeteren.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer je het issue ‘vertrouwen’ neemt en dit laat botsen met technologieën als big data, blockchain, kunstmatige intelligentie en IoT?

Klanten wereldwijd worstelen met het probleem wie en wat ze kunnen vertrouwen. Consumenten stellen steeds meer eisen aan bedrijven die goederen verkopen. Ze willen weten waar het bedrijf de grondstoffen vandaan haalt, en of de producten voldoen aan bepaalde eisen.

Gelukkig worden tegenwoordig meer gegevens dan ooit vastgelegd over de reis van een product. Dit komt doordat leveranciers en fabrikanten hun productieprocessen en logistieke operaties digitaliseren met gebruikmaking van IoT-technologie.

Met blockchain is een nieuwe manier ontwikkeld om deze informatie op te slaan en te delen. Zo worden de transparantie, traceerbaarheid en het vertrouwen verbeterd.

DP World is één van de meest toonaangevende logistieke bedrijven ter wereld. Sultan Ahmed bin Sulayem, bestuursvoorzitter en directeur van DP World, zegt: “Supply chain-intelligentie, blockchain en kunstmatige intelligentie maken de wereldwijde bevoorradingsketen sneller, goedkoper en productiever.”

Oracle werkt samen met DP World om hen te helpen hun industrie te transformeren en om hun klanten volledige transparantie en vertrouwen te bieden. Blockchain is een cruciale en onmisbare technologie aan het worden voor DP World.

Om deze lijn van traceerbaarheid voort te zetten, werkt Oracle samen met producenten van biologisch voedsel die blockchain gebruiken om de bewegingen van hun producten vast te leggen.  Op deze manier kunnen ze hun klanten altijd laten zien waar het product geweest is en waar het precies vandaan komt.

Klanten en fans eisen niet alleen transparantie, maar ook een betere service. Veel vooruitstrevende bedrijven wenden zich tot kunstmatige intelligentie om te voldoen aan deze vraag. Organisaties als Mutua Madrid Open bouwen bijvoorbeeld in samenwerking met Oracle chatbots om hun fans toegang te geven tot meer informatie.

 

Mutua Madrid Open, een van de grootste tennistoernooien ter wereld, lanceerde een chatbot voorzien van kunstmatige intelligentie om de communicatie met tennisfans sneller te laten verlopen. De chatbot, een computerprogramma dat kunstmatige intelligentie gebruikt om natuurlijke gesprekken te voeren met gebruikers, biedt actuele informatie over het evenement, de spelers en de resultaten, en details over voorzieningen, toegang en parkeren.

Het is ook een kanaal voor de verkoop van tickets of om korting te krijgen op merchandising producten. De MatchBot, zoals het toernooi hem gedoopt heeft, is beschikbaar in de mobiele app van Mutua Madrid Open en via de website van het toernooi. Het is ook mogelijk om informatie uit te wisselen via Facebook Messenger en Twitter met het direct message-systeem.

Deze innovatie maakt dat Mutua Madrid Open het eerste ATP Masters 1000- of WTA Premier-toernooi is dat de chatbot gebruikt. Het doel van de chatbot is om de klantbeleving te verbeteren door te allen tijde de informatie te bieden die klanten zoeken en als virtuele assistent te fungeren die de vragen van fans kan beantwoorden.

Ongelooflijke en innovatieve dingen kunnen ontstaan, omdat klanten de technologieën die we leveren in aanraking brengen met de moeilijkste problemen waar hun bedrijf mee te maken heeft, waardoor ze kunnen innoveren en kunnen stijgen in waarde.

Wat gebeurt er wanneer u deze transformatietechnologieën in aanraking brengt met de belangrijkste problemen van uw bedrijf?

Voor meer informatie over hoe u uw organisatie kunt voorbereiden op kunstmatige intelligentie, IoT en blockchain en uw bedrijf de mogelijkheid geeft om deze nu en in de toekomst te benutten, kunt u onze korte beschrijving van Transformational Technologies for Today lezen. Ontdek Oracle’s mogelijkheden in kunstmatige intelligentie, IoT en blockchain – krachtig op zichzelf, maar transformerend in combinatie.

Wilt u meer weten over hoe u technologie kunt gebruiken om tot innovatie te komen?
Bezoek op 31 oktober en 1 november onze stand op de Infosecurity, Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs. Inschrijven kan via 
deze link.

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.