X

Houd je kennis van security actueel met deze 5 webcasts

Julien Harbers
External Communications

Bijna iedereen leert dagelijks wel iets nieuws, of dat nu is door een gesprek met een collega, via een tv-programma of een boek. Tenslotte is het leven een verzameling van leerervaringen. Toch maakt niet iedereen structureel tijd vrij voor training en opleiding. Op school moesten we vroeger heel wat boeken uit ons hoofd leren en als je met een nieuwe baan start, weet je ook dat je veel nieuwe dingen moet leren. Maar wanneer je aan je job gewend bent, lijkt het steeds minder belangrijk om je kennis bij te spijkeren en geregeld nieuwe dingen te leren. Ik schrijf mezelf bijvoorbeeld regelmatig in voor interessante webcasts, maar het komt vaak voor dat ik me door andere prioriteiten toch weer afmeld. Ik denk dat dit heel herkenbaar is, toch?  

Kennis over security bijspijkeren
Ik ben er wel aan toegekomen deel te nemen aan een aantal webcasts over cyber security, waarvan ik er graag vijf deel die ik bijzonder interessant vond. Deze webinars zijn licht verteerbaar en geven stof tot nadenken. Ik hoop dat je na het bekijken van een of meerdere webinars meer gaat ontdekken over dit topic en daarna vaker wat nieuws wilt leren over cybersecurity. Ik denk dat we dit vaker moeten doen, webcasts, artikelen en ook interessante podcasts met elkaar delen. Want wanneer we onze tijd vullen met leren, hebben we de mogelijkheid om nieuwe ideeën te bedenken en onze organisaties vooruit te helpen.

De 5 security webcasts die ik wil aanbevelen zijn: 

 1. Cloud Security tips van Oracle
  In deze webcast deelt Oracle de nieuwste beveiligingstrends en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Je leert verder hoe je Oracle Cloud kunt inzetten om tegemoet te komen aan de eisen en beveiliging van cloudinfrastructuur, data en applicaties.
 2. Bescherm data met Oracle Autonomous Database
  Deze webcast is geweldig voor iedereen die meer wil weten over de zelfbeveiligingsmogelijkheden van de Autonomous Database, inclusief Data Safe, Autonomous Database Dedicated Services en meer. Deze webcast onderzoekt hoe deze functies de zelfbeveiligingsmogelijkheden van de Autonomous Database uitbreiden tot meer dan alleen de self-patching en always-on encryptie.
 3. Virtuele Workshop: leer meer over Assess Database Security met Oracle DBSAT om beveilingsissues voor te zijn
  Of het nu hackers zijn die in stilte aanvallen of auditors die aan de deur van je organisatie kloppen, het is verstandig om het risicoprofiel en de waarde van je databases pro-actief in de gaten te houden. Het identificeren van potentieel zwakke plekken in de beveiliging van databases is de eerste en meest fundamentele stap om de mogelijkheid van aanvallen te verkleinen. In deze webinar ga je samen met productmanagers van Oracle aan de slag in een praktische virtuele workshop. Je ontdekt hoe de Oracle Database Security Assessment Tool (DBSAT) en Oracle Data Safe gebruikt kunnen worden om snel je databasebeveiligingsprofiel te evalueren, inclusief gebruikers, configuraties en gevoelige data types. 
 4. Truth or Lie: een einde aan geruchten over de Oracle Identity Suite 
  Heb je ook geruchten gehoord dat Oracle zou stoppen met de Enterprise Identity Suite? Wij kennen deze geruchten en vinden het tijd deze recht te zetten. In dit webinar tackelen we diverse statements en leggen we uit hoe we bezig zijn met de modernisering van IAM.
 5. Secure by Design
  Ingebouwde beveiliging of uitbesteden? Dit is de vraag die veel executives en security managers proberen te beantwoorden terwijl ze bedrijfskritische workloads naar de cloud verplaatsen. Met Oracle Cloud Infrastructure profiteren klanten van een cloudinfrastructuur die is bedacht en ontworpen met veiligheid als belangrijkste uitgangspunt. Hoor van Oracle-managers hoe we het vertrouwen van onze klanten vergroten in belangrijke innovaties zoals geïsoleerde netwerkvirtualisatie en een vlekkeloze implementatie van fysieke hosts.

Ik hoop dat deze blog interessant voor je was. Wil je meer weten? Lees dan meer op onze internationale blog.

Dit artikel is geschreven door Taylor Lews, Product Marketing Manager bij Oracle.

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.