X
  • October 19, 2018

Haal het meest uit uw bedrijf met autonomous IT

Michael Ros
Oracle PR Agency

Door: Wouter van der Brugghen, Sales Consulting Director Business Analytics bij Oracle

Er was een tijd dat een organisatie zich vooral bezighield met het zo goed mogelijk uitvoeren van zijn kernactiviteit. Een bank wilde de best mogelijk bank zijn, en een winkelier wilde de best mogelijke winkelier zijn, bijvoorbeeld.

Maar doordat technologie een essentieel onderdeel is geworden van een modern bedrijf, en veel complexiteit met zich meebrengt, worden organisaties nu juist gegijzeld door de technologie waar zij zo afhankelijk van zijn. En daardoor hebben ze vaak helemaal geen tijd meer om zich te richten op hun kernactiviteit. De noodzaak om te garanderen dat hun bestaande technologie optimaal werkt, weerhoudt organisaties ervan om nieuwe technologieën in te zetten die hun producten en diensten voor klanten zouden kunnen optimaliseren. Ironisch, of niet soms?

Met die groeiende afhankelijkheid van technologie groeide ook de vraag naar personeel dat de technologie in de back-end kan onderhouden, in plaats van personeel dat zich richt op de klant. Klanten kiezen echter niet voor een bank omdat hij over de beste back-end-technologie beschikt. Klanten kiezen voor een bank omdat hij de beste producten en klantenservice biedt. Wordt het daarom niet eens tijd dat we ons weer focussen op dat waar we het beste in zijn en het aan de technologie zelf overlaten om een optimale werking te garanderen?

Dankzij de krachtige combinatie van artificial intelligence en machine learning maakt autonome technologie het mogelijk voor IT-systemen om zichzelf te beheren, repareren en beveiligen binnen uitgebreide functies en applicaties. En dat is geen toekomstmuziek. Oracle heeft de technologie al op de markt gebracht. En de technologie werkt met minimale tussenkomst van de mens.

Clark A. Kho, Senior Technology Architect bij Accenture: “We staan aan de wieg van het intelligente, autonome tijdperk en een zelfsturende database is daarin een natuurlijke ontwikkeling. Door de basistaken die deel uitmaken van het databasebeheer weg te nemen bij databasebeheerders, ontstaat er ongelooflijk veel meerwaarde. Ik denk dat autonome databases in de toekomst overal worden toegepast.”

Dankzij de autonome technologie hoeven medewerkers geen repetitieve taken meer uit te voeren die onderdeel zijn van het beheer van back-end-technologie. Daardoor kunnen zij zich richten op taken die meer waarde opleveren voor hun organisatie en hun klanten. Zo hoeft een databasebeheerder zich niet langer te richten op gespecialiseerde beheerderstaken die betrekking hebben op ontwerp, security en monitoren, en kan hij zich focussen op bijvoorbeeld hoe een data-asset nog beter is in te zetten voor de organisatie.

Voor IT-functies geldt dat medewerkers zich dankzij autonome technologie kunnen richten op werkzaamheden die meerwaarde opleveren, in plaats van constant en eentonig onderhoud. Voor de organisatie in zijn geheel geldt dat autonome technologie de kans biedt om weer in te spelen op waar de organisatie het beste in is – terwijl de technologie voor zichzelf zorgt.

Een bank is daardoor in staat zowel de best mogelijke bank te zijn als de best mogelijke technologie te bieden. Hoe? Met de technologie automatiseert de bank systemen en processen aan de achterkant, waardoor er resources vrijkomen die zich kunnen focussen op zaken aan de voorkant. Zaken die – in de ogen van de klant – het verschil maken.

Zou u zich niet weer willen richten op dat waar u het beste in bent?

Wilt u meer weten over hoe u technologie kunt gebruiken om tot innovatie te komen?
Bezoek op 31 oktober en 1 november onze stand op de Infosecurity, Data & Cloud Expo in de Jaarbeurs. Inschrijven kan via 
deze link.

 

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.