Egy konferencia margójára

Nem akarok provokátornak tűnni, de lenne egy-két észrevételem az amúgy jól sikerült Open Source 2011 konferencia kapcsán. Persze a mi rendezvényeinkre is lehet panasz, amit szívesen is veszünk, hogy tanuljunk belőle. Szóval nem sikerült az elektronikus regisztráció, pedig még fel is hívtak előtte, meg minden. Ennek ellenére a helyszíni listában mégsem voltam benne. Persze gyorsan megoldották, de azért mégis egy informatikai konferenciáról van szó.

Ha már open source, akkor tényleg olyan nehéz lett volna Linuxos gépeket, odahozni OpenOffice (vagy LibreOffice, vagy akármi) telepítéssel. Volt is minden előadásváltásnál megjegyzés. Azt már nem is említem, hogy persze a néhány kivételtől eltekintve a legtöbben ppt hoztak. Persze egy részük készülhetett OpenOffice-ban is. Mondjuk erre azért fogadnék.
Persze volt aki nem ppt-ben hozta és még fel is hívta rá a figyelmet, hogy bezzeg ő nem a Microsoft eszközeivel ad elő. Helyette azért egy másik fizetőssel sikerült elmondani, hogy milyen jó, hogy nem kerül semmibe az open source. Ami amúgy nagyon jó prezentációs alkalmazás. (Jutalom nélkül, mi lehetett az? Válaszokat ide várom a blogra.)

A tartalom, mint mondtam érdekes volt. Persze lenne min vitatkozni, de ezt esetleg majd a konkrét téma kapcsán. Idén nem vettünk részt előadóként, de szerintem jövőre ez már változhat.

Az esti program is nagyon jó volt, különösen Soma bűvész lenyűgöző trükkjei.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Nagy Péter Korábban Java fejlesztőként, jelenleg middleware értékesítési tanácsadóként dolgozom az Oracle Hungary Kft-nél. Ebben a blogban a munkám során felmerülő technikai kérdéseket és újdonságokat szeretném megosztani az olvasókkal.

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today