Az érem másik oldala

Az Exalogic kapcsán, ha már valaki hallott róla, akkor leginkább a teljesítmény ugrik be. Mint normálisan majdnem minden szerver megoldás új verziójánál. Nos ez nyilvánvalóan nincs másképp itt sem, amire büszkék is lehetünk.

Ugyanakkor nagyon fontos tulajdonsága az Exalogicnak, hogy szinte azonnal hadrafogható. Ez persze már részben elérhető, mivel képesek vagyunk kész virtuális gépeket letölteni komplett telepítéssel. Persze ott még a vasra külön fel kell húzni a virtualizációs szoftvert. Na és itt jönnek a problémák. Bárki aki már látott, csinált, vagy végig nézte egy rendszerhez szükséges infrastruktúra felhúzását az tudja miről beszélek. A telepítés, megfelelő verziók, szükséges patch-ek, hálózati eszközök bekötése. Aztán mindennek a konfigurálása. A legjobb esetben is napok, de inkább hetek kérdése mire üzemkész lenne. Az Exalogic esetében ez más, hiszen gyárilag összereszelték, a konfiguráció kialakítása gyakorlatilag néhány paraméter file és kész. De lássuk is, hogy mennyi idő onnan, hogy kibontottuk a dobozból.

Mindössze egy nap. A hab a tortán pedig a full stack upgrade. Nem külön minden egyes komponenst. Firmware-től a WebLogic szerverig.

Comments:

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

Nagy Péter Korábban Java fejlesztőként, jelenleg middleware értékesítési tanácsadóként dolgozom az Oracle Hungary Kft-nél. Ebben a blogban a munkám során felmerülő technikai kérdéseket és újdonságokat szeretném megosztani az olvasókkal.

Search

Archives
« július 2016
HKSzeCsPSzoV
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
Today