#LifeatOracle: Rieteke, Apps Sales Rep @Oracle Netherlands

Je komt 9 van de 10 keer aan tafel

Vandaag maken we nader kennis met Rieteke, Applications Sales Representative Customer Experience voor de Financiële sector en de Reisbranche bij Oracle in Nederland. Rieteke is 1,5 jaar geleden opnieuw bij Oracle in dienst gekomen. Ook van 1995 tot 1998 heeft ze bij Oracle gewerkt als Account Manager voor de Telecom industrie.

Spirit

Toen Rieteke na een periode als headhunter en zelfstandig ondernemer actief te zijn geweest op zoek ging naar een baan koos ze voor opnieuw voor Oracle. De reden daarvoor was naast de omvang van de organisatie, de spirit in het bedrijf die gelijk was gebleven. Als voorbeeld noemt ze een project waar ze vorige week aan heeft gewerkt voor een van haar klanten. Oracle kwam vrij laat in het proces in gesprek met de klant, maar heeft vanwege de uitstekende presentatie die is gegeven de klant toch aan het twijfelen gebracht.

Rieteke: “als er een opportunity is gaan alle registers open. Uit alle afdelingen van het bedrijf komen de experts bij elkaar om gezamelijk aan een voorstel te werken. Er wordt dan in korte tijd heel hard gewerkt, met als resultaat een geweldige oplossing voor de klant ”. Deze spirit is wat mij betreft kenmerkend voor Oracle, naast het prachtige portfolio dat wij klanten kunnen bieden”.

Application Sales

De functie van Application Sales Representative spreekt haar aan omdat je dagelijks met bedrijven spreekt over hun visie voor de toekomst en hoe Oracle kan helpen die plannen te realiseren. Daarnaast is Customer Experience een erg aansprekend onderwerp dat bij veel bedrijven hoog op de agenda staat. Samen met de kracht van het Oracle portfolio kom je dan ook 9 van de 10 keer aan tafel bij de klant om over dit onderwerp te spreken.

Vrouwen in IT Sales

Ook over het team waarin Rieteke werkt is zij erg positief. Er worden regelmatig cases besproken, ideeen uitgewisseld en gekeken hoe er gezamenlijk nieuwe markten kunnen worden ontwikkeld en opportunties gevonden. In tegenstelling tot andere Sales teams binnen Oracle werken er relatief veel vrouwen in haar team. Rieteke zou het goed vinden als meer vrouwen zouden nadenken over een carrière in de IT Sales, omdat het toch nog veelal een mannenbolwerk is.

Rieteke: “Wat vrouwen zich niet realiseren is dat je je als vrouw in de IT Sales het verschil kan maken omdat je op een positieve manier opvalt tussen alle mannen in deze wereld. De kracht van vrouwen in dit vak is dat zij goed in staat zijn relaties op te bouwen, prioriteiten te stellen en efficient met hun tijd omgaan. Oracle biedt daarbij veel flexibiliteit waardoor het relatief makkelijk is fulltime werken in Sales met een gezin te combineren”.

Succes

Om succesvol te kunnen worden bij Oracle is het van belang dat je vanaf het begin af aan pro-actief bent. Je moet aanhaken en zorgen dat je je netwerk opbouwt. Daarnaast is klantgerichtheid van belang en in staat zijn autonoom te kunnen functioneren binnen je team. De voordelen van het werken bij Oracle zijn vooral het op hoog niveau spreken met klanten, het productportfolio, de flexibele werkomgeving, het prachtige kantoor en de lekkere koffie.

Heb je interesse in een Sales functie bij Oracle ga dan naar oracle.com/careers voor meer informatie.

Comments:

Post a Comment:
Comments are closed for this entry.
About

Oracle has a dedicated Global Team of Recruiters who are responsible for identifying and bringing talented individuals into Oracle. This Blog gives people an insight into what it is like to work at Oracle and provide an avenue to explore opportunities with us. Initial enquiries can be made to david.talamelli@oracle.com

Search

Archives
« April 2014
SunMonTueWedThuFriSat
  
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
       
Today