X

Cloud Trends and Technology Innovations

  • September 6, 2016

Hvordan Max Burgers er ved at blive Sveriges nyeste breakout-stjerne

Guest Author

Hvilke billeder får du på nethinden, når du tænker på Sverige? En ikonisk filminstruktør? En stærkt succesfuld popmusikgruppe? Prisbillige saml-selv møbler?

Hvad med hamburgere, du vil dø for?

Det er ukendt for de fleste uden for Skandinavien, at der findes en fastfood restaurantkæde med 120 restauranter, som kan prale af nogle af de bedste burgere (og, i stigende grad, sundere mad) i verden.

Max Hamburgerrestauranger AB, der blev grundlagt i det nordlige Sverige i 1968, forventer nu at udvide ud over Sverige, Norge, Danmark og De Forenede Arabiske Emirater, først til Polen og muligvis også til andre lande i Europa. Virksomheden, der er pioner inden for miljømæssig bæredygtighed, serverer ikke blot frisklavet mad af høj kvalitet, men også en digital kundeoplevelse, som få, om nogen, af dens meget større internationale rivaler kan matche.

Strategisk placerede automater på alle Max restauranter lader kunderne vælge mad (herunder en række særlige saucer) og drikkevarer fra et let navigerbart, specialbygget interface, afgive og betale for deres ordre og derefter hente den på disken inden for få minutter. Virksomhedens mobile app, der fås til iOS og Android-enheder, giver kunderne mulighed for at bestille og betale for deres måltider på forhånd, klar til afhentning på et bestemt tidspunkt og en bestemt restaurant. Ordrer afgivet på disse digitale kanaler tegner sig nu for halvdelen af den familieejede virksomheds omkring 270 millioner euro (305 mio $) i årligt salg—omkring 70% af salget på visse restauranter, siger CIO Johnny Broms. Hvad mere er, så er den gennemsnitlige ordreværdi pr. automattransaktion højere end ved de traditionelle "pengekasser" på salgsstederne i restauranterne, og ordrer fra den mobile app er endnu højere, siger han.

“Når man ser på den konkurrence, vi har i dag—verdens McDonalds-restauranter—så er den enorm," bemærker Bröms, der for nylig blev udpeget til 2016 Executive of the Year af tech rådgivnngsfirmaet Management Events. "Men vi er faktisk foran dem i dag teknologisk set."

Cloud vision

Alle Max' salgskanaler er bygget oven på Oracle Hospitality RES 3700, en lokalt placeret point-of-sale software suite, der også lader brugerne planlægge bemanding, administrere lager og rapportere og analysere nøgledata. Max forbinder RES 3700-systemerne til sine mobil-, web- og automatkanaler ved hjælp af Oracle Hospitality Ecommerce Integration Platform Cloud Service.

Nu, da virksomheden forventer at udvide til andre lande—via både helejede restauranter og franchise-partnere—flytter Max kerneteknologiplatformen til skyen, nærmere bestemt til Oracle Hospitality Simphony Cloud Service.

Det er faktisk en to-trins flytning. Bröms og hans team tester først en lokalt placeret version af Oracle Hospitality Simphony platform, der skal rulles ud i efteråret, "så vi kan se, at alle integrationerne arbejder præcis, som vi ønsker," før vi flytter til cloud-version om 18 til 24 måneder, siger han. Parallelt med dette arbejde flytter Max sin automat-funktionalitet til Oracle Hospitality Simphony Cloud for at give små franchisetagere adgang til denne funktionalitet fra opstarten i det, Bröms kalder en "løst koblet løsning."

Hvorfor flytte et fuldt ud fungerende administrationssystem for restauranter til skyen? Han anfører flere grunde:

  • En global, centralt administreret platform vil gøre virksomhedens ekspansion til andre lande meget hurtigere og lettere. Selv teknisk usofistikerede franchisetagere kan br
  • Centraliseret administration giver også en ensartet gæste- og brandoplevelse på tværs af lokationer, forenklet datarapportering, effektive programopdateringer og kontrol af menuer, priser og kampagner.
  • Et Oracle-team opdaterer regelmæssigt systemet, der understøtter flere sprog og valutaer samt skiftende afgiftsregler og andre skattemæssige krav i de enkelte lande, så Max ikke behøver at at gøre det.
  • Oracle Hospitality Simphony Cloud Service understøtter en bred vifte af operationelle funktioner. Og det kan også udvides kraftigt—Max kan udvide og tilføje muligheder, der differentierer brandet.
  • En cloud-løsning er mere omkostningseffektiv end mange lokalt baserede løsninger. Max, der kun har et lille it-team, vil ikke skulle investere i servere, lager, firewalls og anden teknisk support til hver enkelt restaurant, hvilket lader Bröms og hans team fokusere deres ressourcer på mere strategiske initiativer.
  • Sidst men ikke mindst er Oracle Hospitality Simphony Cloud Service en pålidelig løsning, der altid er i drift. Hvis en restaurants internetforbindelse går ned, fortsætter den lokalt baserede drift uden at blive afbrudt, og de akkumulerede salgsdata sendes automatisk til skyen, når forbindelsen er genoprettet. "Det understøtter forretningen meget bedre, fordi der er mindre risiko for, at alle måder at drive restauranten på mistes" siger han.

Data data overalt

Max' filosofi vedrørende data er helt enkel: Som omkostningsbevidst, kvalitetsbesat, kundeorienteret virksomhed "måler vi alt," siger Bröms.

"Det drejer sig altid om at finde bedre måder at tilfredsstille kunden på," siger han. "Det er den største udfordring: at forstå kunden. Vi skal altid lytte til dem for at sikre, at vi leverer de produkter, de ønsker, på en måde, så de ønsker at interagere med os."

Gennem brug af datarapportering og analyseredskaberne i Oracle Hospitality RES software kombineret med et tredjepartsprogram kan Max og virksomhedens restaurantoperatører nu se realtidsdata på en række områder—salg, arbejdskraft, lager, rabatter, tilbud, gæstetal—fra enhver lokation. (Oracle Hospitality Simphony Cloud lover at gøre denne rapportering og analyse endnu lettere.)

Disse data hjælper virksomheden og dens operatører med at regne ud, hvor der kan åbnes restauranter, og hvordan hver enkelt bør indrettes, at udarbejde detaljerede bemandingsplaner for hver restaurant, træffe mere velfunderede beslutninger om lageropfyldning, sammenligne økonomiske resultater restauranterne imellem og i forhold til budgettet eller historikken for at se, om der skal gennemføres forretningsmæssige justeringer, at forhandle bedre aftaler med leverandører, spore salgsfremmende kampagner mod salg og at identificere, hvilke automater i en restaurant, der giver flest salg af et givet produkt.

Når for eksempel Max lancerer en kampagne for et nyt produkt, f.eks. en sund veggie-sandwich, kan virksomheden se time for time, dag for dag, hvordan produktet sælger—på restaurantniveau, geografisk niveau og virksomhedsniveau. Virksomheden kan så vurdere, om den skal tilføje produktet til sine standardmenuer, måske kun i visse lande eller regioner. Maks' restaurantoperatører foretager også A/B-test på automater i deres restauranter ved hjælp af forskellige navigations- og menuvariationer for at se, hvilke der klarer sig bedst.

Nick Low, der er senior product manager i Oracles afdeling for mad og drikke, sammenligner alle de indsamlede data med savsmuld på et savværk. "Hvad gør man med alle de data, der er til overs?", siger han. "De bruges til nye formål for at sikre, at gæsterne betjenes korrekt. Tidligere drejede det sig mest om omkostningseffektivitet—"er mine omkostninger på linje med andres." Nu drejer det sig mere om at forbedre kundeoplevelsen."

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.