X

Cloud Trends and Technology Innovations

  • September 5, 2016

Er teknologi begyndelsen på enden?

An Ho
Digital marketing Lead| Nordics

Teknologi. Et begreb de fleste af os kan relatere til. Et koncept, der de seneste år har begejstret, engageret og skræmt de fleste af os. Vi lever i dag i en verden, der er baseret på teknologi og historien har vist os, at teknologien konstant forandrer vores hverdag. Fra hestevogne til selvkørende biler, fra fax til smartphones og så selvfølgelig har vi internettet, den centrale drivkraft for den tredje industrielle revolution.

Det meste omkring os er baseret på teknologi, med formålet at lette vores hverdag. Enten reducerer det omkostningerne, eller maksimerer effektiviteten eller måske er det bare tiltænkt ren underholdning. For eksempel må du have levet under en sten, hvis du ikke har bemærket Pokémon GO. Dette spil har engageret tusindvis af mennesker, og ikke kun børn og unge, men også voksne mænd og kvinder. Måske er du en af dem, der har hentet det allerede? Hvad der er mere interessant, er at se på teknologien bag det. Kombinationen af mobile systemer, geo-placering og sociale medier. Dette er godt bevis på, hvordan kundens oplevelse virkelig kan give nyt liv til din markedsføring, når virksomheder er i stand til at kombinere vores online og "offline" oplevelser.

Selvom teknologien normalt er tænkt til at have et godt formål, kan den også have sin bagside. For eksempel har du nok læst om, hvordan robotter kan overtage flere og flere arbejdspladser gennem automatisering og digitalisering. Selv Elon Musk frygter, at Terminator-lignende robotter kan regere verden en dag. I Norge har undervisnings- og forskningsministeriet gennemført en undersøgelse, der viste, at 1/3 af den norske beskæftigelse kan forsvinde, når robotter tager over. For eksempel, hvornår var det sidste gang, du bemærkede, at der sad en person i et betalingsanlæg og tog mod penge? Desuden viste undersøgelsen, at det kun var de "kedelige" jobs, der vil blive erstattet. Men dette rejser et andet spørgsmål; hvis maskinerne overtager disse "kedelige" jobs, hvad vil der så sket med de mennesker, der hidtil har udført disse funktioner?

Forudsigelsen af fremtiden lyder måske dyster, men virkeligheden er, at teknologien innoverer, begejstrer og beriger vores hverdag. Tag for eksempel intelligente hjem. Forestil dig at vågne op en kold vintermorgen og på vej ned til køkkenet ser du, at kaffen allerede er klar, da kaffemaskinen "talte" med din telefon og anslog dit ankomsttidspunkt baseret på din telefonvækning. Og på vej til køkkenet, som i øvrigt er ved at blive din personlige assistent (Hej Apple Siri!), modtager du dagens første e-mail, der meddeler, at du højst sandsynligt vil blive forsinket i dag på grund af en trafikulykke. Mens du sidder og nyder din morgenkaffe, får du en besked om, at køleskabet snart er tømt for mælk. Vil du have, at jeg skal at bestille mere? Dette er ikke en scene fra en science fiction film. Dette er vores virkelighed i de kommende år. Dette er "Tingenes Internet", hvor din mobiltelefon bliver centrum for alt.

Teknologi er centralt i vores moderne samfund og arbejder som en hjørnesten for innovation, og om vi kan lide det eller ej, vil teknologien ændre verden, som vi kender den. Eller som Don DeLillo (forfatter) så perfekt formulerer det: "Dette er hele pointen ved teknologi. Den skaber en appetit for udødelighed på den ene side. Mens den på den anden side truer med universel udslettelse. Teknologi er begær fjernet fra naturen."

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.