X

Cloud Trends and Technology Innovations

  • September 8, 2016

Derfor er skyen så vigtig!

Guest Author

Tænk at kunne slippe for at bekymre sig om sit datacenter – om temperaturen er korrekt, om den uforudsigelige el-regning, den begrænsede båndbredde, serverkapaciteten, softwarejunglen og ikke mindst de utallige opdateringer og den fordømte nedetid.

Traditionelle it-systemer er ganske enkelt ikke tilstrækkeligt fleksible. IDC gennemførte en undersøgelse blandt mellemstore virksomheder, som viste, at mange var utilfredse med de problemer, der opstår ved installation og administration af software, der anvendes til meget komplicerede forretningsprocesser. Så er det langt bedre at køre tjenesterne via datacentre, som deles med andre. Der kan man bare logge ind, skræddersy tjenesterne efter sine behov og gå i gang med at anvende dem. Og det er dig som bruger, der bestemmer, hvor og hvornår du vil anvende dem.

Skyen omfatter alt fra databehandling og datalagring til software på servere i eksterne serverparker, og alt er forbundet til internettet. Det er nemlig adgangen til internettet, der gør, at alt dette kan lade sig gøre, eftersom alle, der ønsker det, kan være online hele tiden. Du arbejder online via en cloud, som alle kan få adgang til efter behov.

Det bedste er, at du slipper for at betale for den fysiske lagringsplads og bruge store ressourcer på drift af eget datacenter. Der findes forskellige betalingsmodeller for cloudbaserede tjenester alt efter behov: Nogle betaler for processorforbrug pr. time eller for hver udført tjeneste – andre foretrækker en månedlig afgift for datalagring og/eller båndbredde.

Uanset hvad, fungerer "multi-tenancy" som et fornuftigt deleøkonomisk koncept, hvor flere for eksempel kan leje sig ind i én applikation, hvilket medfører, at prisen falder.

Der vil altid findes nogle, der er skeptiske over for at flytte forretningskritiske servere ud til en ekstern leverandør i cloud. For hvad med kapaciteten? Er løsningen skalérbar, hvis din virksomhed pludselig oplever kraftig vækst? For ikke at tale om oppetid, sikkerhed og følsomme data?

Visse forholdsregler bør man tage: Forskellige lande kan have forskellige regler for videregivelse af data til tredjepart. Derudover skal man være klar over, at der findes forskellige leverancemodeller, fx "Public Cloud", hvor skytjenesterne gøres tilgængelige for alle kunder, "Private Cloud", hvor cloud-tjenesterne kun er tilgængelige for enkeltvirksomheder, og "Hybrid Cloud", som er en kombination af de to første.

Men bare rolig: Sikkerhed, fleksibilitet og skalerbarhed bliver jo ikke din hovedpine. Det er udbyderen af cloud-tjenesten, der tager ansvaret for det. Hvis data skulle blive slettet eller ændret ved en fejl, er det tredjepart, der har ansvaret.

Imens kan du fokusere på kerneforretningen velvidende at andre beskæftiger sig med og beskytter de forretningskritiske it-funktioner, der holder hjulene i gang.

Be the first to comment

Comments ( 0 )
Please enter your name.Please provide a valid email address.Please enter a comment.CAPTCHA challenge response provided was incorrect. Please try again.