6 meseci

Danas se navrshilo tachno 6 meseci (kad pre prolete) od kakao sam pocheo da radim za Sun, a to u timu u kojem sam (Java System Compatibility - QA) znachi zavrshetak probnog rada, i terminacija ili nastavak ugovora ukoliko se obe strane sloze. To je takodje vreme kada se prolazi kroz ono sto sam do sada uradio (tzv performance review) i kakav sam utisak generalno ostavio :) Tako sam i ja danas bio sa mojim managerom u 1-na-1 koji mi je saopshtio par stvari o njegovoj percepciji mene i mog rada :)
Prva neverovatna stvar koju je rekao je da sam do sada radio dobro. Haha. Znam, i meni je smeshno :) Pa zar uz sve ono oshljarenje, lenjost, hvatanja krivina, shatro nerazumevanje radnog zadatka (jezichka barijera :) i ostalih metoda koje sam nauchio u Srbiji ... Odmah sam pocheo da se branim da sam loshe radio, posebno na pocetku, te da sam lenj sam posto sam admin i ostalo posipanje pepelom :) Medjutim nije proslo, zakljucak je bio da sam dobro radio. Stvarno pocinjem da se pitam kako izgleda kada radish loshe :) Lichno bih isprobao, ali od ovoga kako sada radim loshije ne moze, tako da cu morati da zamolim kolegu Italijana da mi pomogne da utvrdim kako to izgleda kada se radi loshe :)
Ostale pozitivne stvari su da brzo uchim (ko bi rekao) i da sam iskren u komunikaciji tj. da sam jedan od retkih u timu koji daje korisne feedbackove, drugim rechima objasnio mi je da postoje ljudi koji su u stanju da prichaju 15 minuta i nista ne kazu korisno, dok kod mene svaka rech nosi bit informacije. Ovo mislim da i jeste tachno posto sam stvarno pokusavao tako saopshtavam stvari. Dodushe ni konkurencija sto se tiche iznoshenja lichnog stava mi i nije jaka (chitaj: Chesi i Slovaci)
Od negativnih stvari nasli su mi samo da kasnim na sastanke (to je istina) i da stavljam lichne stvari ispred firminih (ovo je ono kada sam ostao u Srbiji mesec dana i radio od kuce). Ponovo sam se posuo pepelom i priznao da je sve to tachno i da cu da se popravim sigurno :)
U svakom sluchaju rekli su mi da sam prosao probno, i da ako zelim nastavljam da radim za stalno, sto sam i prihvatio :) A sada odoh da trazim ono sto mi po privilegiji pripada posle 6 meseci a to je besplatan Internet kuci (tj u stanu) :)
Comments:

Znaci svaka ti se dala! :))) A vidis kako si em srecan em zadovoljan da nastavis da radis u Sunu :)) Kako je krenulo ima da te stave tamo za nekog shefa :) Dolazices ubrzo iz amerike da obidjes ljude i objasnis im kako se kugla :))

Posted by voja on October 03, 2006 at 11:06 AM CEST #

Brate, meni neke stvari nisu jasne... Što tako otaljavaš? Pa pomenuti Italijan o kome si mi pre neki dan pričao treba da ti bude najveći dokaz tvoje vrednosti, a posao koji je on dobio (premeštaj u Španiju beše i neka odgovorna pozicija) - pokazatelj šta možeš, u najmanju ruku. Tako da, zajebi to lenčarenje, fušerenje i sl. Malo zapni, uzdaj se u jednu od stvari koja je na zapadu pouzdana - da se pravi rad vrednuje i nagrađuje - i svečano proričem da Sun negde 2032. dobija novog General Directora. :D Keep on Rockin! Pokupi im sve pare, i nadam se da imaš posetu za najdalje 6 meseci. :) Dapače, prvo ja pa Simović, dok si još voljan da praviš ture po Pragu. :D P.S. Ovi stvarno nemaju srca sa ovom matematikom, jedva sam nab'o. :(

Posted by RicMan on October 03, 2006 at 11:35 AM CEST #

Kad vec dobijas internet kuci, sto ne trazis i neki auto da stizes na vreme na sastanke ? :) p.s. zna se ko ide prvi za Prag. Bilke donosim ti opanak iz Duff-a (pitaju redovno za tebe) :)

Posted by . on October 03, 2006 at 01:20 PM CEST #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: NOT allowed
About

bilke

Search

Archives
« July 2016
SunMonTueWedThuFriSat
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Today